Fra California til Oslo på studiereise

Norge kan bli neste «hot spot» for mat og vin, mener Master Sommelier Katya Rose.

14. juni kommer tre sommelierer fra Napa Valley til Oslo. Programmet for oppholdet er tettpakket. I løpet av en uke skal Katya Rose (bildet), Eric Entrikin og Arnaldo Burgos besøke og oppleve en lang rekke av Oslos restauranter. Hele 50 restauranter står på listen over restauranter og vinbarer som får muligheten til å vise fram Oslos «wine and food scene». Den har nemlig en stor framtid, mener initiativtaker Katya Rose i Napa Valley Sommelier Group.

– Oslo kan bli det neste store reisemålet for mat- og vininteresserte, sier Rose til Horecanett.

I løpet av de siste 12 årene har hun besøkt Norge en rekke ganger.

– I det siste har jeg lagt merke til utviklingen i Oslo. Selv midt i uka vinterstid var det liv og røre i byens restauranter. Jeg mener flere av dem er blant verdens beste, sier Rose, som er Master Sommelier.

Hun har også et annet motiv for reisen. Det er nødvendig å korrigere inntrykket av californisk vin, mener Rose.

– Jeg har møtt en del negative oppfatninger om amerikansk vin ved Oslos restauranter. Dette er noe av det jeg gjerne vil diskutere i løpet av oppholdet. Jo mer vi samarbeider og lærer av hverandre, jo mer spennende kan resultatet bli.

Du kan følge Oslo-besøket på sommelierenes blogg (åpnes i nytt vindu).

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen