Frankrike vurderer AOCE som ny klassifikasjon

En ny klassifikasjon kan se dagens lys i Frankrike. Appellation d'Origine Contrôlée d'Excellence foreslås som den ultimate klassifiseringen av viner som har bestått en kritisk vurdering foretatt av et kompetent smakspanel.

Instituttet som styrer det franske appellasjonssystemet INAO (Institut National des Appellations d'Origine), representert ved presidenten René Renou, foreslår nå å innføre en ytterligere høyere kvalitetsbetegnelse på utvalgte viner. Dette er i så fall den største revisjonen av AOC-loven siden den ble introdusert i 1935. Den gang hadde Frankrike nesten monopol på salg av vin.

Dagens AOC-viner gjennomgår en lokal kvalitetsvurdering, altså med i stor grad en fare for at denne blir foretatt av venner og kjente til vinprodusenten. Det nye kvalitetsnivået krever at viner som ønskes vurdert ifht. den nye appellasjonen blir gjenstand for kritisk smaksvurdering foretatt av et nasjonalt nedsatt panel.

Spørsmålet avgjøres i disse dager.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen