Matkurs og vinkurs

Vinmesse i Oslo 25. mars: Barolo and Friends

Frelst på barolo, barbaresco eller kanskje barbera? Da må du få med deg denne muligheten til å smake mengder med god vin
Foto: (BraunS)

Frelst på barolo, barbaresco eller kanskje barbera? Da må du få med deg denne muligheten til å smake mengder med god vin

Opplev flere hundre viner fra forskjellige vinhus fra Barolo og resten av Piemonte på dette årlige eventet på Gamle Logen i Oslo.
Julie Helene Amundsen
07 Januar 2019 - 10:15
  Foto: gilaxia

Sett allerede nå av mandag 25. mars i kalenderen, for da skal det åpnes mange hundre flasker med noen av nordmenns fremste vinfavoritter. Nemlig viner fra Piemonte, som betyr storheter som barolo og barbaresco, men også supre barberaer og dolcettoer samt andre unike rødviner og hvitviner. 

At Piemonte er blitt nordmenns fremste vinparadis, er lett å forstå for vinstilene er mangfoldige samtidig som at vinene er svært lagringsdyktige og at det fortsatt er mulig å finne prisgunstige viner for så vel kjeller som nåkonsum. Med Piemontes unike gastronomi i bakhodet, er alle disse vinene skapt for matbordet. 

Vi har også en masterclass med billett til Barolo and Friends inkludert, les mer og kjør billetter her.

Denne ettermiddagen og kvelden får du selv oppleve Piemontes vinskatter i rikt monn, og du får smake både nyere og eldre årganger.

Se hvilke produsenter som deltar på messen her (listen oppdateres fortløpende):

Podere Ruggeri Corsini, Monforte d'Alba

Mauro Molino, La Morra 

La Vedetta, Barbaresco

Marengo Mauro, Novello

Malvirà, Canale 

Giacomo Vico, Canale

Cantamessa, Costigliole d'Asti 

Sant'Anna dei Bricchetti, Costigliole d'Asti

Travaglini Giancarlo, Gattinara

Cocito Dario, Agliano Terme

Rattalino Massimo, Barbaresco

Viano Michele, Vezza d'Alba

Ferraris Agricola, Castagnole Monferrato

Scavino, Castiglione Falletto

Pecchenino, Dogliani

Bersano, Nizza Monferrato

Vini Maccagno, Ferrere d'Asti 

La Giribaldina, Calamandrana

Tenuta La Pergola, Cisterna d'Asti

La Mesma, Gavi

PiedmonTop (Bricco Cenciurio, Tenuta Montemagno, Rizieri, Dogliotti 1870)

Prunotto, Alba

Smakingen er åpen, slik at du selv kan velge hvilke utstillere og produsenter du skal fokusere på. Smak og lær mer om vinene, opplev nye årganger av gamle favoritter og utforsk nye spennende viner. Glasset du får utdelt, får du også ta med deg hjem. 

Og ikke minst er du med i trekningen av opphold for to personer i Piemonte. I seg selv verd deltakelsen. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

  Foto: javarman3
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her