Gir 54,5 millioner til Yrkes-EM i Norge

Regjeringen og Stortinget vil ha mesterskapet i Norge i 2018.

Regjeringen og Stortinget tildeler 54,5 millioner til WorldSkills Norway. Pengene skal støtte det norske kandidaturet til Yrkes-EM i 2018.

- Dette er fantastisk gledelig og svært viktig for yrkesfagenes status og kvalitet. Nå gjenstår å vinne arrangementet,  sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway i en pressemelding.

- Et Yrkes-EM til Norge vil ha stor positiv betydning for arbeidet med å heve statusen for yrkesfagene og å få flere dyktige ungdommer til å velge en yrkesfaglig utdanning. Dette er noe landet trenger om vi fortsatt skal ha et velferdssamfunn og få hjulene til å gå rundt, sier Lange.

WorldSkills Norway legger opp til forberedelser som skal nvolvere hele landet. Både fylkeskommuner, bedrifter og skoler vil bli invitert til å ta del i arbeidet, som på mange vis blir et stort dugnadsarbeid på nivå med et internasjonalt idrettsarrangement.

Dersom Norge får mesterskapet, skal det arrangeres i Olympiaparken på Lillehammer. I februar skal ledelsen i WorldSkills Europe inspisere arenaen, hotellene og andre fasiliteter. En endelig beslutning om arrangørsted tas i mai 2014. Norges eneste konkurrent er Ungarn.

Yrkes-EM, eller EuroSkills som det heter internasjonalt, samler totalt 500 av de dyktigste ungdommene i hele Europa til konkurranser i cirka 45 yrkesfag. Deltakerne er i alder under 25 år.

Neste Yrkes-EM arrangeres i Lille, Frankrike i oktober 2014, deretter i Gøteborg, Sverige i november/desember 2016.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen