Dagens rett

Grillet steinbit med rødvinssaus

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles, prøv bare denne lekre oppskriften på steinbit.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Grillet steinbit med rødvinssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 gr steinbit med bein, men uten skinn
Litt olivenolje
Timian
Hele hvitløksfedd
Salt og kvernet sort pepper

Bourgignon-saus:
1 kg fiskebein, av flatfisk
1 løk, brunet
1 hel hvitløk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
50 gram purreløk
1 rød chili uten frø
1 kvist timian
1 ferskt laurbærblad
1 flaske Beaujolais, redusert til 1½ dl
3 dl oksehalekraft
3 dl fiskekraft

Garnityr:
2 medium gulrøtter i skiver
16 små sjampinjonger
16 små stjerneløk
50 gram bacon i terninger

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150 grader.

Kutt kotelettstykker av fisken og grill disse på varm grill. Etterstek fisken i ovn med litt timian og hvitløk.

Saus:
Fiskebeina kuttes i mindre stykker og stekes sammen med grønnsakene i litt olje til de har fått litt farge.

Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.

Reduser godt og til du får en god smak. Pisk inn kaldt smør før servering.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker

Garnityr:
Stek alt garnityret i litt olje til det er mørt og gyllent. Anrett fisken med de karamelliserte grønnsakene, persilleolje og rødvinssausen.

Server med potetpuré.

Persilleolje lages enkelt ved å kjøre bladpersille i en matmølle sammen med nøytral olje til du får en glatt masse. Varm denne opp i en kjele og la stå og trekke over svak varme.

Ta av varmen og la oljen avkjøles noe før du siler den.

Denne oljen blir svært aromatisk, har en utrolig dyp grønnfarge og holder seg meget godt i kjøleskapet.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Dagens rett tar sommerferie
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 30. juni tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie.
 
Utsendelsene vil starte opp igjen 4. august .
 
I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside.

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen