Harald Arnkværn fratrer som styreleder i Vinmonopolet

I et møte med statsråd Sylvia Brustad, i Helse- og omsorgsdepartementet, meddelte Harald Arnkværn at han fratrer som styreleder i Vinmonopolet med umiddelbar virkning. Adm. direktør Knut Grøholt beklager dette.
Redaksjonen
28 Oktober 2005 - 10:36

Arnkværn overleverte følgende redegjørelse til Helse- og omsorgsdepartementet torsdag 27. oktober 2005:
Datatilsynets politianmeldelse av Vinmonopolet knyttet til brudd på personopplysningsloven må ses på bakgrunn av Vinmonopolets samlede behandling av forhold omkring uønsket påvirkning av Vinmonopolets ansatte, hvor det dessverre er avdekket tilfelle av brudd på Vinmonopolets arbeidsreglement.

I forbindelse med granskingen vinteren/våren 2005, ble det som følge av konkrete forhold besluttet at advokat Erling Grimstad skulle gjennomgå virksomhetsrelatert e-post for fem bestemte personer. Undertegnede traff beslutningen om slikt innsyn som jeg ut fra forholdene både den gang og i dag mener var riktig.

Datatilsynets politianmeldelse vil få sin behandling hos påtalemyndighetene og anmeldelsen i seg selv påvirker ikke min vilje og evne til å fortsette oppdraget som styreleder. Stillingen som styreleder og utøvelse av styrelederfunksjonen er imidlertid avhengig av at undertegnede i denne posisjonen oppfattes å arbeide til selskapets beste.

De ansatte i Vinmonopolets styre har ved brev av 21.10.2005 meddelt at de ikke har tillit til meg som styreleder. Dette har som konsekvens at jeg vanskelig kan utføre styrelederfunksjonen til Vinmonopolets beste og jeg meddeler med dette at jeg ønsker å fratre stillingen med øyeblikkelig virkning.

Adm.direktør Knut Grøholt kommenterer brevet slik:
- Jeg beklager at Harald Arnkværn fratrer som styreleder i Vinmonopolet. Han har gjennom snart 10 år gjort en meget god jobb for Vinmonopolet gjennom sin ledelse av styret, og ved å etablere et godt samarbeid mellom styret og administrasjonen. Han har alltid vært tilgjengelig med gode råd og innspill når det har vært behov for det, sier adm.direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her