Helnorsk vingård på investorjakt

Tenuta il Sogno ved Nizza Monferrato i Piemonte ser etter 12 år med suksess behovet for vekst og dermed økte ressurser.

Eli Anne og Frode Refstad gjorde det mange bare drømmer om, nemlig flyttet til Piemonte og satte i gang med vinproduksjon. Vingården heter da også Tenuta il Sogno, drømmegården, og har gitt paret både sorger og gleder, men mest det siste, som seg hør og bør gjennom disse årene.

Skal satse på nebbiolo

I dag er produksjonen på 12.000 flasker fra eiendommens 1,5 hektar vinmark.

Dette mener Apéritif om Tenuta il Sognos viner

I tillegg driver de en bitteliten agriturismo opprinnelig bestående av to leiligheter, men nå er denne delen av virksomheten tonet noe ned.

Tenuta il Sogno har en stor fanskare i Norge, men familien Refstad er sugne på nye utfordringer og for å vokse videre trenger de eksterne investorer.

Målet er å doble produksjonen i hovedsak gjennom innkjøp av druer. I følge prospektet er det særlig nebbiolo som er i fokus, og fortrinnsvis barbaresco/barolo.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen