Dagens rett

Hummer med krydderdressing og spinatris

En hummermiddag har få utfordrere når det gjelder å skape en høytidspreget luksusfølelse. Det er imidlertid en dyr råvare, et faktum som delvis oppveies av at tilberedningen er svært enkel. Men en gang i året har du vel kanskje råd til å unne deg litt ekstra.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hummer med krydderdressing og spinatris

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 stor kokt hummer (størrelse og opprinnelse etter budsjett)

Kryddervinaigrette:
4 ss olivenolje
1 ss Forum chardonnay-eddik
1 ss sitronsaft
1 ts soyasaus
frøene fra en liten bit av en vaniljestang
1 ss sjalottløk
1 knivsodd cayennepepper
1 ts finhakket frisk timian
salt og pepper

Spinatris:
250 g langkornet ris
1 ss mykt smør
1 ts safrantråder løst opp i 1 ss kokende vann, alt. 1 ts gurkemeie
2 ss olivenolje
1 finhakket sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
1/8 ts cayennepepper
250 g spinat
ekstra smør

Fremgangsmåte

Skyll risen. Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann. Ha i risen og la den koke i 12-15 minutter til nesten helt mør. Hell i dørslag og la dryppe godt av. Ha i en bolle sammen med smøret og safranvannet. Rør godt slik at gulfargen blir jevn og hold risen varm.

Skyll spinaten og tørk den. Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett cayenne og fres 10 sekunder til. Ha i spinaten og fres videre til den faller sammen. Bland med risen. Hell i en ildfast og godt smurt form. Legg et par klatter med smør på toppen og sett inn i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Dekk med alu-folie.

Del den kokte hummeren i to og legg på to store tallerkener. Server dressingen og spinatrisen ved siden av. Sammen med godt brød og smør.

Sendt inn av

Foto: Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen