Dagens rett

Juleølmarinert laks med appelsin og basilikum

Juleølet er ikke bare godt drikke og leskende for tørste struper. Det er også en flott ingrediens i maten. Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har utviklet noen lettlagete og svært velsmakende retter. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Juleølsmarinert laks med appelsin og basilikum

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g laksefilet, skinn og benfri
2 dl juleøl
1 lime
1 dl extra virgin olivenolje
1 appelsin
½ potte basilikum
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kutt laksen i pene skiver og ha den i en bolle. Ha i øl, saft og skall fra limen og olivenolje.

Kutt av skallet på appelsinene og skjær ut "filetene". Ha disse sammen med laksen og la dette marinere en times tid. Ha i frisk hakket basilikum og smak  til med salt og nykvernet pepper.

Server dette som snacks eller som en forrett, da gjerne med litt rucculasalat ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Ringnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen