Kjøl drinken med gammel stein

Isbiter er vel og bra, mens stein er bedre, bokstavelig talt, skal vi tro Ice Cube of Sweden. Firmaet lanserer i disse dager kleberstein på størrelse med normale isbiter for kjøling av alle slags drikkevarer.

Allerede vikingene var klar over at kleberstein kunne varmes opp og brukes som varmekilde. Nå, mer enn tusen år senere, lansere det svenske selskapet Ice Cube of Sweden AB steiner i passe størrelse. En av de viktigste fordelene med produktet er at du helt unngår utvanning av drikkevarene.

 
De geologiske forutsetningene for å finne en holdbar stein ligger i Skandinavia. Her finnes bergarter med kleberstein som er over 400 millioner år gammel. Steinene som nå skal erstatte is er blitt testet og inneholder ikke skadelige bestanddeler, i følge firmaet.
 
Interessen for produktet er, ifølge Oscar Lennerhagen i Ice Cube of Sweden, enorm og firmaet satser nå på salg over hele verden. Hvis du vil ha mer informasjon on steinen, dens egenskaper og noen tips om festlige drikker, ta en titt her.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen