Klart for kokke-NM

Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 arrangeres i Ålesund for 12. gang den 29.-31. august. Også i 2001 er rammen rundt mesterskapet Ålesund by og Sunnmørshallen.
Redaksjonen
08 Juni 2001 - 02:00

NM i Kokkekunst er det mest prestisjefylte nasjonale mesterskap for kokker, og flere norgesmestere har oppnådd stor berømmelse, også internasjonalt.

Parallelt med NM i Kokkekunst arrangeres Den Norske Matfestivalen i Ålesund, andre NM konkurranser og fagmesse. Det blir et bredt fagmiljø og mange arrangementer i matgledens tegn. Du vil sitte igjen med både ny lærdom, inspirasjon og nye venner.

NM-arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement med storkjøkkenmarkedet som målgruppe. Formålet med mesterskapet er dels å kåre en norgesmester i kokkekunst og dels å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer. I år er det uer og blåskjell som er råvarene for hovedretten i den treretters menyen til 12 personer som hver semifinalist skal lage for åpen scene i Ålesund.

Fredag 31. august er det den alltid spennende finalen som bivånes av et stort antall bransjefolk. Det hele foregår i Sunnmørshallen i Ålesund hvor det også er fagmesse og andre aktiviteter og mesterskap på agendaen.

Her er listen over de tolv semifinalistene som er plukket ut blant de innsendte forslagene fra kokker fra hele landet, og om skal koke om kapp i årets NM i kokkekunst:

Bård Greni Karlsen - Gastronomisk Institutt, Oslo
Ole-Erik Løkken - Bølgen & Moi, Høvik
Øystein Vallestad - Næss Neptun Restauranter AS, Bergen
Kjetil Viken - Sundvolden Hotel, Krokkleiva
Trond Svendgård - Gastronomisk Institutt, Oslo
Lars Erik Vesterdal - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Frank Halvorsen - Holmenkollen Park Hotel, 5 stuer, Oslo
Frode Alræk - Oro Restaurant, Oslo
Gunnar Hvarnes - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Willy Solvang - Walaker Hotell, Solvorn
Arild Vollan - Backlund Restaurant, Levanger
Ronny Olsbø - Holmenkollen Restauranter, Oslo

Årets semifinalister er valgt ut av en egen hemmelig og ikke minst uavhengig jury på bakgrunn av innsendte menyforslag. Juryen har gjort vurderingen av innsendte menyer uten å kjenne kandidatens identitet.

Årets jury består av:
- Håvard Ravn Larsen, matfaglig konsulent, Bama-Gruppen, Oslo
- Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Oslo
- Jan Kåre Johansen, opplæringskonsulent, Opplæringskontoret i hotell- og restaurantfag, Steinkjer
- Sigve Skretting, daglig leder, Gladmat/Buffet, Stavanger
- Jan Arne Hove, daglig leder, Hove kafe og catering AS, Ålesund.

Mer om festivalen finner du her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her