Kokkekamp mellom daler

Denne helgen skal det kåres hvem av kokkene i Hallingdalen og Gudbrandsdalen som er best.

Det hele begynte under en trivelig julemiddag i Hemsedal. Hotellvert Sven Arne Ephiphite fra Skarsnuten og Mikkel Dobloug fra Per Gynt-gården diskuterte hvilket sted som hadde de beste kokkene og den beste maten.
 
Måtte avklares
Etter ett og annet drammeglass og litt vennskaplig munnhuggeri reiste Ephiphite seg opp og klinket i glasset så glasskår sprutet veggemellom.
 
Nå ville han en gang for alle få avklaring på hvem som var flinkest. Han utfordret derfor Per Gynt-gården til kokkekamp. Dobloug tok straks imot invitasjonen med følgende ord:
 
 -Vi skal slå hele Hemsedal om så må bli!
 
Skal avgjøres
Dette er historien bak konkurransen, og nå i helgen skal det hele altså avgjøres. De beste kokkene fra Hemsedal skal møte de beste fra Gudbrandsdalen.
 
Konkurransen skal holdes på Rudi gard lørdag og heter Døl mot døl - Dal mot dal.
 
Hallingdalslaget:
Per Marius Pedersen, Harahorn
Terje Simonsen, Bardøla
Pål Knutson Medhus, Høve Støtt
Harald Haugen, kokk fra Ål
Sven Ephithite, Skarsnuten, lagleder
 
Gudbrandsdalslaget:
Tor Jørgen Kramperud Arnesen, Øyer
Magnus Nordlien, Per Gynt-gården
Wenche Kvebu, Rudi Gard
Hans Kristian Larsen, Leirvassbu/Elveseter
Mikkel Dobloug, Per Gynt-gården, lagleder
 
Hallingdølene har allerede invitert gudbrandsdølene til omkamp i 2008.
 
Det blir også arrangert kurs og demonstrasjoner av blant annet takkebakst, ølbrygging og oppdeling av lam.
 
Foredrag blir det også, blant annet av Astri Riddervold, Hanne Frosta og Halvor Heuch.

Forsiden akkurat nå

Til toppen