Krangler om vin

Det handler om penger, dårlig vin og vinmerket Tango. Slikt kan det bli krangling av.
Redaksjonen
14 Februar 2007 - 00:45

Det er den norske vinimportøren Strag og den argentinske familien Zuccardi som ikke er helt enige. I 2004 sendte Zuccardi et oppsigelsesbrev til den norske importøren, Strag. Argentinerne ville over til Bibendum. Etter dette har argentinerne vært involvert i krangling. Nå ender alt sammen i lagmannsretten, skriver dn.no.

Og havner man i lagmannsretten har man først vært i tingretten. Der vant Zuccardi den første runden.

Vraket
Strag hadde status som eneforhandler av Zuccardis viner. Det hadde selskapet hatt siden 1998, men i 2004 ble Strag vraket og inn på banen kom Bibendum. Derfor ville Strag ha en erstatning. Selskapet mente at løsningen var å ikke gjøre opp en regning på 440 000 kroner. Det endte med at argentinerne gikk til sak.

Strag har tatt høyde for at rettssaken kan gi et tap på opptil 1,1 millioner kroner. I tingretten ble Strag dømt til å betale motpartens saksomkostninger på 205.000 kroner.

Ankesaken kommer opp for retten i august. Den vil også handle om hvem som har rettighetene til en etikett med et dansende par og betegnelsen «Tango». Også her er partene uenige.

Ny Tango
Strag vil bygge opp en ny argentinsk vin med merkenavnet «Tango». Tingretten mente at Strag ikke hadde noen rettigheter fordi etiketten var arbeidet frem av en argentinsk designer.

En annen tvistesak er kvaliteten på Tango Bonarda fra Zuccardi. Denne solgte Strag solgte i sin tid. Men det viste seg at det ikke var Zuccardis vin og at kvaliteten var så som så. Ren svindel, mente Strag.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her