Dagens rett

Kyllingpai i langpanne

Denne retten er en herlig hverdagsrett, og restene kan du gjerne pakke ned i matpakken dagen etter.

Pai er mye lettere enn det du tror, og det er ingen sak å lage en velsmakende og herlig rett når du bruker kylling i paien.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingpai i langpanne

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Paibunn:
200 g smør
300 g hvetemel
ca. 4 ss vann
 
Fyll:
4 stekte kyllingfileter, delt i biter
1 pk bacon
3 båter finhakket hvitløk
100 g asparges
2 rød løk delt i skiver
3 ss pinjekjerner
2 ss finhakket fersk timian
8 egg
5 dl melk
salt og pepper
3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
 
Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
 
Stek bacon i biter og fres løk og hvitløk i en panne med litt olje. Fordel kjøtt og grønnsaker på den forstekte paibunnen.
 
Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner.
 
Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
 
Server paien med en frisk salat  ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen