Lærlinger på Grüne Woche

To lærlinger fra det nordnorske restaurantnettverket Arktisk Meny jobber med Gastronomisk Institutt på den norske standen under årets Grüne Woche.

Både Maja Borgvatn (19) og Tony Andre Johansen (20) er lærlinger fra Senterstua på Leknes i Lofoten. Til daglig serverer de fastboende og turister som besøker Lofoten sjømat og andre lokale delikatesser.
 
Lokale råvarer
Arktisk Meny eies av NHO Reiseliv Nord-Norge og er et nettverk av 45 spisesteder i Nord-Norge og på Svalbard. Senterstua er en av de bedriftene som har vært med lenge i Arktisk Meny.
 
Alle bedriftene har fokus på lokale råvarer hentet fra arktiske områder. Intensjonen er at maten i seg selv skal være en god grunn til å besøke Nord-Norge.
 
Mange besøk
Åtte kokker fra ulike Arktisk Meny-bedrifter besøkte messen mandag. De besøkte blant annet den norske standen, og har fått i oppgave å se på hvordan arktisk mat kan profilere seg enda bedre i årene framover.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen