Drikke
Lagringsdyktig brunello

Lagringsdyktig brunello

Disse brunelloene vil gi glede i mange år framover. Dette er god vinvaluta.
Aase E. Jacobsen
06 November 2013 - 14:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Casanova di Neris brunellostil er veldig fyldig og kompakt. Likevel har vinene den forventete innsmigrende parfymerte karakteren som bare brunello kan ha.

Les mer om brunello

Den sødmefulle fruktigheten og eksotiske karakteren som gjør at disse vinene smaker så utrolig godt til så vel vilt som rike lammeretter.

Mytisk årgang

Men også utrolig godt uten maten, når du har lyst å koste på deg en riktig god vinslurk eller flere.

Til alt overmål er denne brunelloen tilgjengelig i to årganger. Først og fremst den fantastiske Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2007 (53042)som er en veldig god representant for den myteomspunne 2007-årgangen.

Gunstig priset

Frukten er utrolig flott og fyldig og sødmen er veldig godt balansert av syrer og tanniner. En flott vin som overgår det aller meste fra brunello, i hvert fall når vi tar prisen i betraktning.

For fire hundrelapper får du like mye vin for pengene som du måtte betale mye mer for da spesialpolet hadde brunello som tema i oktober.

Les mer om denne lanseringen

Og 2008-årgangen, som ikke er like omtalt som den foregående, får hos Casanova di Neri ekstra mye oppmerksomhet.
Dette er nemlig 30 års jubileet for vingården, og da forundrer det meg ikke om de har puttet ekstra gode druer inn i blandingen. I hvert fall smaker det slik for Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2008 (9200)har så å si samme konsentrasjon som 2007-utgaven.

Tradisjonell tilnærming

2008 er ikke like kompakt, men litt mer saftig og elegant. Selv om den smaker fortreffelig i dag, har den absolutt godt av å ligge noen år. Den har dessuten en halv prosent lavere alkohol hvilket reflekterer årgangens utfordringer med både ujevn blomstring og hagl.

Casanova di Neri er tradisjonell i tilnærmingen med spontangjæring i store åpne tanker. Vinen pumpes ikke i noen faser av framstillingen siden alt arbeidet er lagt opp for å utnytte tyngdekraften.

Les mer om spontangjæret brunello

Modningen finner sted i mindre fat i hele 42 måneder. Den høye konsentrasjonen og rike frukten gjør at fatet likevel er veldig godt integrert.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her