Dagens rett

Laks som gjør tirsdagsmiddagen høytidstemt

Selv om denne oppskriften er svært så hurtiglaget, har den mye god smak. Dette kommer alle rundt bordet til å sette pris på.

Denne lakseretten marineres mens den er i ovnen. Etter åtte minutter er den klar. I mellomtiden lager du couscoussalaten.

Flere lakseoppskrifter

Husk at laks er enda bedre når den ikke er helt gjennomstekt, men har en litt rå kjerne.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g laksefilet uten skinn og bein

Marinaden:
saft av 1 sitron
saft av 1 lime
2 ss honning
1 ts dijonsennep
1 ts paprikapulver
salt og pepper

Couscoussalat:
3 dl couscous
3 dl vann
2 ss smør
2 dl grønne, frosne erter
rødløk, finstrimlet
1 hjertesalat, strimlet
salt og pepper
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Fisken:
Sett ovnen på 200 grader.

Bland sammen sitronsaft, limesaft, honning, sennep og paprikapulver.

Smak til med pepper.

Salte laksen med et godt, gjerne litt grovt salt.

Legg fisken i en smurt ildfast form.

Hell marinaden over fisken.

Bakes i ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Couscoussalat:
Kok couscous som anvist på pakken.

Tilsett smør, og bruk en gaffel til å løse couscousen litt opp.

Tilsett frosne erter mens couscousen enda er varm. La stå til ertene er gjennomvarme.

Bland inn rødløk og salat.

Smak til med salt, pepper og bland inn litt god olivenolje.

Flere spennende oppskrifter med rød fisk

Tips: Laks er fantastisk godt hvis den ikke er helt gjennomstekt, men har en litt rå kjerne!

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen