Lies oppskrifter med struts

Apéritif har invitert Jørn Lie, kjøkkensjef hos Spisestedet Feinschmecker i Oslo til å lage tre variasjoner over temaet struts.
Redaksjonen
16 August 1997 - 00:48

Det magre strutsekjøttet bør spekkes eller marineres for at det ikke skal bli tørt under stekingen som for øvrig bør være så kort som mulig. Kjøttet bør alltid serveres rosastekt. Bruk lette sauser (sjysaus eller lette, brunede sauser) og unngå for sterk krydring. Det ødelegger den fine smaken. Følgende urter er velegnede til strutsekjøtt: Basilikum, laurbær, gressløk, koriander, dill, fennikel, hvitløk, pepperrot, enebær, sitron og lime, merian, peppermynte, persille, ruccula, rosmarin, salvie, estragon og timian. Ellers kan du følge de samme retningslinjer som for kalve- og viltkjøtt.
 
Strutseragout

Bruk små stykker og avskjær som ikke egner seg til steking av helt stykke kjøtt. Skjær kjøttet i store terninger som brunes godt, tilsettes grovkuttet løk, pudres med hvetemel og til slutt tilsettes en god kalvekraft. Kok kjøttet i kjele i ca halvannen time. Sausen siles og smakes til etter ønske. Ha sopp, småløk og eventuelt stekte flesketerninger i sausen sammen med kjøttet. Server ris, kokte poteter eller en luftig potetpuré ved siden av.
 
Strutsestek eller stekt brystfilet

Brun kjøttet varsomt, krydre etter ønske, gjerne ned salt, nykvernet, hvit pepper og timian. Stek kjøttet på samme måte som kalv, slik at du få en lett rosa snittflate. Det er viktig at kjøttet får hvile, slik at kjøttkraften ikke renner ut. Tilbehør kan varieres, men bruk gjerne det samme som til lamme- eller kalveretter.
Les mer om struts og norsk oppdrett
Vin til struts
Spisestedet Feinschmecker

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv eggerøre med ekstra mye smak som i Mexico
Dagens rett

Prøv eggerøre med ekstra mye smak som i Mexico

Eggerøre med mye smak er en populær frokostrett i Mexico. Som fint kan nytes til så vel lunsj som middag eller kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her