Medaljedryss til Diageo

Diageo tok storeslem under medaljeutdelingen ved San Francisco World Spirits Competition.
Redaksjonen
12 April 2007 - 03:19

Det var spesielt Diageos irske og skotske whiskyer, samt flere typer vodka og gin, som ble premiert.

- Det er selvsagt hyggelig at en så anerkjent institusjon som San Francisco World Spirits Competition verdsetter våre produkter. Dette er kanskje det beste kvalitetsstemplet vi kan få, sier Kristian Hvilen som er informasjonsansvarlig i Diageo Norge i en pressemelding.

De irske Diageo-whiskeyene Black Bush og Bushmills Malt 16 Year Old fikk begge to gullmedaljer hver. Bushmills Malt 10 Years Old og Bushmills Malt 21 Years Old fikk én gullmedalje hver.

Flere premier
Også whisky fra de skotske Diageo-destilleriene ble premiert med gullmedaljer. Johnnie Walker Green Label Scotch, 15 Year Old, fikk to gullmedaljer, mens Johnnie Walker Black Label, 12 Year Old, Johnnie Walker Gold Label, 18 Year Old, og Johnnie Walker Blue Label fikk én gullmedalje hver.

Highlandswhiskyen Clynelish 14 Year Old Single Malt ble premiert med to gullmedaljer. Det samme resultatet oppnådde også Glenkinchie 10 Years Old Single Malt, Lagavulin 16 Years Old Single Malt og Talisker 30 Years Old Single Malt.

Mer gull
Flere skotske single maltwhiskyer ble også premiert med gull. Det gjaldt Islayen Caol Ila 18 Year Old Single Malt, Dalwhinnie 15 Year Old Single Malt, fra Speyside, Talisker 18 Years Old Single Malt, Talisker Distiller's Edition Single Malt og Talisker 25 Years Old Single Malt.

To rom-gull
I kategorien for rom fikk Pampero Aniversario Rum fra Venezuela to gullmedaljer. Som om ikke dette var nok fikk også hvitt brennevin fra Diageos portefølje premier i konkurransen. Den franske CÎROC Vodka fikk én gullmedalje, mens ginen Tanqueray London Dry Gin fikk to, og ble også utnevnt til Top Gin.

En gullmedalje ble også tildelt Baileys Original Cream Liqueur. Baileys har nå 40% av markedet innen likører i Norge.

Konkurransen gikk av stabelen 18. mars og flere enn 700 forskjellige brennevinsprodukter fra 51 land knivet om medaljene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her