Mindre uteliv neste år

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon mener det blir mindre uteliv neste år.

Reiselivsdirektør i HSH, Hilde Charlotte Solheim, tror at det er litt mindre trøkk på mat og drikke blant folk i førjulen.
 
Over nyttår
- Likevel tror jeg at den største smellen i serveringsnæringen kommer over nyttår, sier Solheim.
 
-Nå er vi inne i en høysesong. Det vi ser nå, er at restaurantene kan være fulle, men at omsetningen per gjest er noe lavere. Virksomheter som sender permitteringsvarsel, gir signaleffekt om å stramme inn på forbruket også til julebord, sier Solheim.
 
Påskjønnelse
Solheim peker på at julebord er en typisk påskjønnelse til ansatte når det går bra med virksomhetene.
 
- Vi har hatt mange gode år for næringslivet. At det strammes inn nå korresponderer godt med det vi ser ellers i norsk næringsliv, sier hun til hsh-org.no.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen