Den har en tiltalende duft av syrlige kirsebær, er saftig med fin frukt samt gode, bløte tanniner. En anvendelig vin til alt fra enkle viltretter til den forestående sommersesongens kjøttretter, som til og med tåler ganske så spicy retter. Druene kommer hovedsakelig fra Lodi, masseproduserende Central Valleys beste AVA (Am. Viticultural Area). Woodbridge er Mondavis rimeligste serie. Neste step er Coastal-serien hvor vi blant annet finner Cabernet Sauvignon 1994 (kr 146,40, BU 7549). En likandes vin, spesielt for de som foretrekker den sødmefylte stilen, uten tøffe tanniner og med sjokoladebelønning i finishen. Passer godt til moderne retter med rødt kjøtt. I de øvre skikt blir Mondavi i dyreste laget. Det gjelder District-vinene, nærmere bestemt fra Stag''s Leap, Carneros og Oakville. Fra sistnevnte område kommer Cabernet Sauvignon 1994 (kr 239, BU 30819). En ufiltrert single vineyard-vin fra To-Kalon vinmarken som er meget konsentrert og likevel svært bløt, med mål om å konkurrere med de beste fra Médoc. Om den klarer det, er et spørsmål om preferanse, for vinen er mer enn smaksrik nok! Tekst: Aase E. Jacobsen 22.08.98
Mondavi Zinfandel
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Les hele sakenDet er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele saken