Mot slutten i WorldSkills

- Konkurranser blant yrkesutøvere er enormt viktig for rekrutteringen til yrkesfagene. Det sier Kjell Grue, direktør i WorldSkills Norway og direktør i NHO.
Redaksjonen
19 November 2007 - 12:00

Han har besøkt årets Yrkes-VM i Japan og er imponert over nivået og den innsatsviljen som legges til grunn for deltakelsen.
 
- Her settes norsk breddekompetanse på prøve mot deltakere som kanskje har trent spisskompetanse i flere år spesielt for denne konkurransen. I mange land er det forbundet med meget stor prestisje å gå til topps i yrkes-VM. Også i Norge bør deltakerne kunne regne med å bli betraktet som attraktive, sier han i en pressemelding.
 
Nyttig
- Vi har ikke ressurser eller interesse av å dyrke fram deltakere over flere år slik enkelte land gjør. Men deltakelsen er veldig nyttig for å måle det norske toppnivået mot resten av verden. Jeg ser i spenning fram mot premieutdelingen onsdag.
 
- Vi har et utmerket yrkeslandslag. De representerer det beste fagene kan oppdrive i denne aldersgruppen, sier Grue.
 
- Med stadig sterkere internasjonal konkurranse i en verden med et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked er det viktig å kunne måle denne kvaliteten mot nivået i andre land, sier han.
 
 
Undervurdert
- Fagopplæring er undervurdert i Norge. Men denne kompetansen er meget viktig for at Norge skal være et konkurransedyktig land også i framtiden. Vi har et stort behov for dyktige yrkesutøvere i alle fag. Konkurranser som yrkes-NM og yrkes-VM er med på å sette fokus på dette, mener Grue.
 
Viktig
- Konkurranser i yrkesfag er viktige både for å dyrke fram bredere interesse og spisskompetanse innen spesielle sektorer. Likevel må vi beholde bredden i fagopplæringen slik at arbeidskraften er fleksibel og kan takle omstillinger i arbeidsmarkedet.
 
- Jeg har sett alle våre deltakere i aksjon og jeg er meget imponert over det jeg har sett. Selv om ikke alle kan gå til topps, har jeg sett en innsatsvilje det står respekt av, sier Kjell Grue.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her