Mat
Nå behøver du ikke se på datoen

Nå behøver du ikke se på datoen

Med holdbarhetsmåler kan du trygt spise mat som er utgått på dato.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2015 - 19:22

Det er Keep-it Technologies som lager disse holdbarhetsmålerne for mat. Vi snakker om en liten brikke med et innebygdt termometer måler holdbarheten til ulike matvarer ut ifra forholdene produktet produseres, transporteres og oppbevares i. Brikken gjør det dermed trygt og enkelt å spise mat uavhengig av holdbarhetsdatoen på pakken.

Prisverdig tiltak

For dette innovative og ikke minst tidsriktige produktet fikk Keep-it Technologies toppremien i Local EAT Award 2015. Kåringen skjedde under EAT Stockholm Food Forum som samlersentrale politikere, akademikere og forretningsfolk for å snakke om mat, helse og bærekraft. Over 200 bidrag fra Norge og Sverige konkurrerte om å vinne matentreprenørskapsprisen som arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT.

-Kåringer som Local EAT Award gjør at små, men smarte og potensielt globale løsninger får oppmerksomhet. Det er avgjørende for å få gjennomslag for nye produkter som krever endring av etablerte forretningsmodeller. Vi er veldig takknemlige, sier Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies.

Du får den på Rema og Mac'ern

-Vi kaster rundt 30 prosent av maten som produseres, og en del av dette er på grunn av streng overholdelse av holdbarhetsdatoen på innpakningen. Keep-it Technologies idé gjør at vi kan begrense mengden mat vi kaster samtidig som vi forsikrer oss om at maten er helsemessig forsvarlig å spise. Dette er bra både i et bærekrafts- og helseperspektiv, og derfor er Keep-it Technologies vinneren av Local EAT Award 2015, sier Hege Gjessing, leder av juryen.

Keep-it Technologies har allerede avtaler med McDonalds, REMA 1000 og Oslo Universitetssykehus, men ønsker å nå ut til enda flere med sitt produkt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her