Napoleonskake med blåbær

Det er blåbærtid og vi setter blå napoleonskaker på menyen. Oppskriften på ukens kake er heldigvis ikke så komplisert, den er faktisk både enkel og rask.

Denne moderniserte utgaven av napoleonskake er både frisk og lekker. Vi har brukt blåbær, men har du andre bær for hånden, friske eller fryste, er det fritt frem å bytte.

• F lere oppskrifter med blåbær og andre bær

Det store spørsmålet er imidlertid hvorfor napoleonskake heter nettopp napoleonskake.

Ifølge noen historier var det Napoleon Bonapartes sjefskokk som først bakte napoleonskake, men kaken er etter alt å dømme mye eldre enn som så. Mest sannsynlig var navnet opprinnelig gateau napolitain, som er fransk og betyr kake fra Napoli.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Napoleonskake med blåbær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 plater butterdeig
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
3 dl blåbær
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.

Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.

Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.

Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.

Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.

Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.

Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.

Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.

Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.

Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.

Kakene må serveres straks.

Flere oppskrifter med blåbær og andre bær

TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen