Nesten halv pris

Denne chablisen er et av taxfreebutikkens beste kjøp.
Aase E. Jacobsen
28 Juni 2007 - 02:01

Laroche Chablis 2006 koster bare kroner 83, som er 67 kroner billigere enn på polet (Laroche Chablis 2012 (6680), altså nesten halv pris. Den er en perfekt sommervin, både når du bare har lyst på et glass og når sommerlig sjømat står på menyen.

Den er svært fruktig med svake tropiske toner, men mest sitrus og epler samt et fint  mineralpreg. Fine syrer frisker opp, og ettersmaken er lang.

Dempet mineralpreg
Ingen krevende chablis, men svært vellaget likevel. Den kan som alle andre chabliser lagres et par år, men mange liker disse "enkleste" chablisene mens de er unge og strutter av frukt. Med lagring kommer mineralpreget mer frem, men i Laroches "standardchablis" er det aldri uttalt.

Langt liv
Vil du ha mer kompleksitet inn i bildet, må du opp på premier cru-nivå, til Laroche Chablis Premier Cru Cuvée 2005 som er et usedvanlig godt kjøp til kroner 139 - og så er den også fra en drømmeårgang for regionen. Mens vinstokkene ble forstyrret av en uvanlig kjølig og våt august i 2006, var 2005 svært vellykket og jevn. 2006 er på den annen side noe friskere enn 2005.

Denne vinen, som ikke finnes på polet, er en blanding av druer fra Laroches beste premier cru-vinmarker og gir derfor mer av alt i forhold til den vanlige chablisen (90 poeng). Rikdommen understrekes av noe fatbruk, men ikke på noen måte overdrevet. Som alle andre chabliser på premier cru-nivå har den et langt liv foran seg, minst seks-sju år.

Lettforståelig
Denne flasken har imidlertid ikke skrukork som Laroches utgaver på polet, men en type kunstkork som ikke er det optimale for lagringsviner, men du kommer sikkert til å la deg friste til å drikke den relativt snart - så da spiller det mindre rolle.

Vil du ha enda mer smak og særpreg, er Laroche Chablis Premier Cru Les Fourchaumes 2004 til kroner 195 et godt valg. Den finner du også på polet, Domaine Laroche Chablis 1. cru Fourchaume 2009 (30415).

Les Fourchaumes er kanskje den av premier-cru-vinmarkene som er lettest å forstå verdien av på grunn av sin kraft både hva frukt og mineralpreg angår.

Den kan dessuten lagres i minst åtte år.
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her