Ny fatlagret akevitt

Arcus er ikke lenger alene om å fremstille fatlagret, norsk akevitt.
Redaksjonen
12 November 2007 - 12:00

Nansen Aquavit er nemlig på banen. Det er Petter Wulff i Eurowine og Ole Puntervold i Agder Brenneri som står bak den første fatlagrede akevitten utenfor Arcus-systemet.
 
Testet blindt
- Da vi startet dette fikk vi både eksperter og lekfolk til å teste en rekke akevitter blindt. Samlet sett foretrakk de Gammel Opland, bestselgeren i Norge. Vårt ferdige resultat ligger imidlertid nok nærmere Lysholm Linie enn noen annen av de konkurrerende akevittene i det norske markedet, sier Petter Wulff til Dagens Næringsliv.
 
Wulff har jobbet med dette de siste to årene.
 
Flere akevitter
- Ole Puntervold har fremstilt flere akevitter de siste årene, men ingen av dem har vært fatlagret. Vårt ønske var å følge den norske tradisjonen også når det gjelder lagring på sherryfat, sier Wulff. Han har investert 650 000 kroner i prosjektet.
 
Det finnes 5 500 flasker tilgjengelig for restauranter og polkunder. Og dersom akevitten blir en suksess er det muligheter for å lage 50 000 flasker til.
 
Halvparten av sherryfatene som er kjøpt inn er tre år gamle. Resten er blitt brukt til å lagre olorososherry i 15 år, skriver DN.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her