Ny LeCanard før jul

Nye eiere sikter ikke mot Michelin-stjerne.

- Ingenting er formalisert, men vi jobber med en potensiell overtager. Vårt håp er at det vil ta en måned, maks to, før en ny driver er på plass, sier styreleder Carl Erik Krefting i selskapet Canard AS til Oslopuls.no. Han håper på nyåpning i god tid før jul.

Før sommeren fikk daglig leder Nicolas Blomgren Facchin jobben som administrerende direktør for Terje Ness' og Rune Pals selskap Maneo AS, som åpner restaurantkomplekset Onda på Aker Brygge i september.

Store deler av personalet ble med , inkludert kjøkkensjef Jonathan Howell.

Søylen Eiendom, som eier villaen som huser Le Canard, har tatt over driftsselskapet og håper altså å ha nye driver av restauranten på plass i løpet av kort tid.

Krefting sier det ikke nødvendigvis bør være et mål å beholde Michelin-stjernen. Han mener en stjerne kan skremme bort kunder og påpeker at en del potensielle kunder, både bedrifter og i det offentlige, har restriksjoner mot å gå på Michelin-restauranter.

Dermed vil nye LeCanard legge seg på et mer «folkelig» nivå, og Krefting ser for seg en økt satsing på uteservering og lunsj.

Le Canard omsatte for over 11 millioner kroner i fjor. Resultatet endte på minus 692 000 kroner.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen