Ny nettside kårer verdens beste restauranter

Lover fortløpende oppdateringer for "fine dining"-interesserte.
03 Mai 2011 - 17:31

Nettstedet wbpstars.com tar sikte på å tilby oppdatert oversikt over verdens beste spisesteder, skriver selskapet i en pressemelding.

Ved åpningen denne uken inneholder nettstedet en liste over de 30 mest framtredende restaurantene i verden, og flere skal være på vei.

Gründerne bak wbpstars.com og inspektørene deres har besøkt flere enn 1000 restauranter i løpet av de siste fem årene, og hevder med det å ha en unik bakgrunn for å rangere de beste i verden.

- Det er dyrt å besøke eksklusive restauranter, men det er ikke alle som er verdt pengene, skriver selskapet og slår fast at restauranter som ikke opprettholder forventet nivå, risikerer å bli fjernet fra topplisten umiddelbart.

Anmeldte restauranter skal besøkes regelmessig, og nettstedets inviterer også brukerne til å legge inn egne vurderinger og kommentarer.

Hver måned skal nettstedet kåre månedens restaurant. Æren tilfaller  spisestedet som har mottatt høyest poengsum i månedens som gikk, og i øyeblikket betrakter wbpstars.com danske Geranium som en av de beste i verden. Restauranten har ingen Michelin-stjerner å skilte med, men framholdes av wbstars.com som et godt eksempel på rangeringssystemet nettstedet opererer med. Et spisested kan oppnå 100 poeng, basert på sju ulike kriterier hvor maksimal uttelling er 10 poeng. Når det kommer til smaken på måltidet, er imidlertid høyeste score satt til 40 poeng.

- Michelin-guiden og Restaurant Magazine bedømmer også de beste spisestedene, men de har mangler. Wbstars.com vil være et supplement til nytte for alle verdens matelskere, sier gründer Teddy Birch Petersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her