Michelinguiden 2017

Ny trestjerner i Alpene

Den franske Michelin-dommen er avsagt. En ny trestjerner: Le 1947. Dessuten 12 nye tostjernere og 57 nye enstjernere.

De franske alper har fått en ny trestjerner gjennom Le 1947 på Hotel Cheval Blanc i Courchevel. Fra før av finnes La Bouitte i Saint-Martin-de-Belleville. Det er Yannick Alléno som står bak Le 1947. Han er mannen bak trestjerneren Pavillon Ledoyen i Paris.

Blant de 12 nye tostjernerne finner vi La Maison des Bois i Manigod, også den i Alpene, Le Clarence (samme eier som Haut-Brion - se bildene nedenfor) og Restaurant Kei i Paris, Le Pressoir d'Argent i Bordeaux (Gordon Ramsay), og La Grenouillère i La Madelaine-sous-Montreu,  Normandie.

Den nordiske Michelin-utgaven for 2017 offentliggjøres den 22. februar.

I Clarence kjeller finnes selvsagt Haut-Brion i alle årganger
Kjøkkensjef er Christophe Pelé (tv)

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen