Nye hygienekrav

Nå skal det bli vanskeligere å jukse med renhold og hygiene.

1. mars innføres EUs regelverk for hygiene på spisesteder i Norge som innebærer helt nye hygienekrav.

Forebygge dårlig hygiene
- Vi har sett på regelverket og forberedt oss på hva det vil bety for oss, sier kjøkkensjef Arne Jermstad på Hotel City i Fredrikstad til NRK.no.

For å bli godkjent etter de nye reglene må hvert spisested blant annet ha utarbeidet en såkalt fare-analyse.

- Den skal avdekke hvor dårlig hygiene kan oppstå og blir et viktig verktøy for virksomhetene, forteller seksjonsleder i Mattilsynet, Atle Wold.

I fjor ble 36 spisesteder i Østfold stengt på grunn dårlig hygiene. Mattilsynet lover hyppige kontroller etter 1. mars for å sjekke at den nye forskriften blir fulgt.

Kjøkkensjefen på Hotel City er fornøyd med at hygienekravene blir skjerpet, men tror ikke at de nye reglene er nok til å fjerne de useriøs fra bransjen.

- Jeg tror det vil slå begge veier. De som er useriøse vil nok fortsette med det. Men de seriøse aktørene vil bli enda mer seriøse og det er bra, sier Jermstad.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen