Nytt, eksotisk og vellaget - i full fart

Selv om mange av oss fortsatt er trofaste mot pølser, kjøttkaker og kokte poteter, er vi mer interesserte i mat fra andre kulturer enn noen gang tidligere. Det skal gjerne være eksotisk, og vi lar oss ikke skremme av nye og ukjente ingredienser og smaker.
Redaksjonen
03 November 2002 - 21:02

Men som så ofte ellers vil vi gjerne ha både i pose og sekk. Det er nemlig også et krav at den nye og spennende maten skal gå fort og greit å lage. Og så skal maten være sunn. Vi er ikke hysterisk helseopptatte, men sunne råvarer vil vi ha, i mat vi skal glede oss over.

Mye forlangt - men også en spennende mulighet, synes de som står bak tre nye, asiatiske måltidsløsninger laget for alle dem som sier: Ja takk, begge deler.

Ekte asiatisk smak
Ming Asian Dinner Kit heter nyheten. Du kan velge mellom tre forskjellige retter: Chop Suey, Thai Wok og Sweet & Sour. I pakken ligger alt det som er vanskelig å lage, og som er viktig for at det skal smake på ekte asiatisk vis. Resten kan du tilsette som du vil: Kylling, svinekjøtt, oksekjøtt eller scampi.

Den helt spesielle sausen som er halve hemmeligheten ved disse rettene finner du ferdig på glass. Her er også en pose marinadekrydder som hjelper deg med den viktige forberedelsen av råvarene. Du får en pose jasminris som er ekstra rik på smak. Og naturligvis følger det med en rikelig dose skikkelig orientalsk krydderblanding. Nok til at de fleste av oss klarer seg med halvparten, men vil du ha det hot, så kan du få det.

Raskt og enkelt
Tilberedningen er enkel. Mens risen koker skjærer du opp kjøttet og marinerer det i fem minutter. Så stekes kjøttet litt, sausen helles over og du har på så mye av krydderblandingen som du liker.

Grønnsaker kan tilsettes rettene etter eget hode, friske eller frosne. Storspisere kan også drøye rettene med å tilsette mer Ming Jasminris, eller ekstra mye kjøtt. Det er nok saus og krydder i pakken til det. Selv om måltidsløsningene egentlig er beregnet for to personer, kan de på denne måten lett rekke til tre som ikke er alt for storspiste.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her