Økologisk i sentrum

ØKOSLO blir den største satsingen på økologisk mat og landbruk noensinne i Oslo.

14. - 20. oktober ØKOSLO i hovedstaden. I en hel uke vil ØKOSLO arrangere matlagingskurs, smaksverksted, debatter, bygdefest på Bygdøy, matmarked, seminarer, bake- og ystekurs, gårdsbesøk og workshop om urbant landbruk.

- Kunnskap, kjennskap og engasjement er viktig for å få økt forbruk av økologisk mat. Det er veldig positivt at det gjennom en hel uke i Oslo blir aktiviteter som fremmer økologisk mat og landbruk, sier Turid Vollmo i Statens landbruksforvaltning.

ØKOSLO innledes mandag 14.oktober kl. 08.00 med en heløkologisk frokost på Kulturhuset ved Youngstorget. Deretter går det slag i slag med tilbud utover uka. Det blir lærerrike og spennende aktiviteter for både forbrukere og fagfolk, loves det i en pressemelding.

Noen arrangementer har hatt stor pågang allerede og er helt fullbooket, som ”Tidlig matglede” på Geitmyra matkultursenter. Dette er kurs i å lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat.

Tirsdag blir det debatt på Litteraturhuset; ”Verden blir det du spiser”. På Mathallen fredag inviteres mat- og vininteresserte til ”Rene smaker og edle dråper”– en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av biodynamisk vin. Lørdag kommer Bondens økologiske marked til Grünerløkka og søndag blir det familiedag på Geitmyra.

- Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone. Gjennom å samle de mest engasjerte og toneangivende aktører for økologisk og biodynamisk mat og landbruk, vil vi vise Oslo hva økologi innebærer gjennom inspirasjon, kunnskapsformidling og ikke minst debatt, sier prosjektkoordinator for ØKOSLO Idun Leinaas, fra Biologisk-dynamisk Forening.

Uka gjennomføres med støtte fra Statens landbruksforvaltning og Fylkesmannen i Oslo og Akershus og er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner. Miljø- og landbruksorganisasjoner, kokker og restauranter, statlige og private aktører vil samles om et felles mål; å styrke kunnskapsnivået knyttet til regionale råvarer og produkter, og ikke minst økologisk og biodynamisk mat og landbruk.

Samarbeidspartnerne er: Norges Bondelag, Oikos – Økologisk Norge, Slow Food, Debio, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Bondens marked, Norsk Folkemuseum - Bygdø Kongsgård, ØQ, Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo Kooperativ, Food Studio og Biologisk-dynamisk Forening.

LES OGSÅ: Mathallen feirer med kakefest

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen