Politikere trosser ølforbud

Drammen Venstre publiserer ølomtale Aass Bryggeri ikke får lov å ha på sine hjemmesider.

-Helsedirektoratet saboterer for norske ølprodusenter, sier leder Ståle Sørensen i Drammen Venstre til Aftenposten.

Tidligere i år har Helsedirektoratet truet både Aass Bryggeri og bryggerinæringens nettsted drikkeglede.no med dagbøter på 25.000 kroner dersom bilder av øl ikke ble fjernet fra nettsidene.

I forrige uke forbød direktoratet også lenking til mediesaker som omtaler alkoholprodukter.

Nå går Drammen Venstre til aksjon. Partiet publiserer nå alt innhold Aass Bryggeri ikke får publisere på sine nettsider, og moderpartiet velsigner aksjonen.

Til Aftenposten sier Sørensen at informasjonen ikke retter seg mot misbrukere, og at Helsedirektoratet truer mindre, norske ølprodusenter. Det vil gi større plass for internasjonale ølgiganter til å manøvrere - særlig nå som det ser ut til at alkoholreklame på tv vil tre inn i norske hjem via tv-skjermen.

- Dette er næringsfiendtlig, historiefiendtlig og kulturfiendtlig. Det er som at Frankrikes styresmakter skulle gå inn for ødelegge sin egen vinindustri, sier Sørensen.

Helsetilsynet sier til avisa at de betrakter Drammen Venstres publisering er lovlig, så lenge den ikke er initiert, finansiert eller på annen måte påvirket av Aass Bryggeri.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen