Dagens rett

Quiche med pølse og cheddar

Franskmennene kan dette med å lage pai, og dagens oppskrift er en skikkelig deilig variant.

Tiden for de mange store selskapene nærmer seg, og en god pai er perfekt på koldtbordet.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Quiche med pølse og cheddar

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Paideig:
 50 g meierismør
2 ½ dl hvetemel
2 ss vann

Fyll:
8 grillpølser eller annen pølse
200 g cheddar eller en annen gul ost
2 ½ dl melk
4 egg
2 ss finkuttet tørket gressløk
½ purre
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor). Kjevl den ut, litt større enn formen.

Trykk deigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek den på nederste rille på 200 grader i ca. 15 minutter.

Del pølsene og skjær purren i ringer. Bland egg, melk, gressløk og pepper.  Dryss ost på paibunnen og hell eggeblandingen over. Legg purre og pølser på toppen.

Stek på 180 grader til eggeblandingen er stivnet og quichen har fått en fin, gyllen farge (ca. 45 minutter).
 
Server paien med en god, frisk salat.

Tips:
Paibunnen kan du også kjøpe på pakke eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig.
 
Denne paien gjør seg også godt på koldtbordet eller i matpakka.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen