Regnskapsjuks ga to år

En tidligere leder for en kinarestaurant i Sandnes må sone to år i fengsel for omfattende økonomisk kriminalitet.

Mannen må også betale en erstatning på 6,6 millioner kroner til konkursboet etter Storgata Restaurantdrift.
 
I tillegg til dette ble mannen fradømt retten til å være selvstendig næringsdrivende de neste tre årene. Under samme periode kan han heller ikke ha lederposisjon i et selskap, eller sitte i et selskaps styre.
 
Manglende regnskap
Mannen var tiltalt for mangelfull regnskapsførsel i perioden 2000 til 2004. Han holdt deler av omsetningen skjult slik at han kunne betale mindre i skatter og avgifter. Men på bakgrunn av en rekke anonyme tips, aksjonerte fylkesskattekontoret og tollvesenet mot Peking Cuisine i Sandnes i juni 2004.
 
Storgata Restaurantdrift ble slått konkurs tidligere i år.
 
Mer kontant
Retten slår fast at selskapet brøt regnskapsloven på flere punkter. Etter at restauranten ble ransaket, ble det plutselig en dobling i antall kontante betalinger ved restauranten. Retten mener det tyder på at kontante betalinger i årene før ransakingen ikke ble registrert på kassaapparatet.
 
Mer enn ti millioner
Totalt er det snakk om mer enn ti millioner kroner som ikke ble oppgitt til beskatning, dessuten ble mannen dømt for ikke å ha oppgitt omsetning på to millioner kroner.
 
En annen tiltalt i saken ble frikjent.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen