Rioja får verdens dyreste hotell

Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.
Redaksjonen
23 Juni 2004 - 02:00

Bygningen er designet av den amerikanske arkitekten Frank O Gehry. Han sto også bak det fasjonable Guggenheim-museet i Bilbao, et museum der titan er gjennomgangsmaterialet.

Og det er nettopp titan som også i det nye hotellet får spille hovedrollen. Når hotellet står ferdig tidlig neste år vil det bestå av 14 værelser, restaurant, konferansesenter, museum og spa. Takkonstruksjonen skal reflektere stoffet i flamencodanserens kjole, og konstrueres av titan i fargene rødt, gull og sølv.

Marques de Riscal er et av Riojas eldste vinhus og har alltid ligget foran i utviklingen av områdets viner. Allerede fra starten i 1862 har huset blandet inn Cabernet Sauvignon i sine viner mens de aller fleste produsenter i området benytter utelukkende Tempranillo. de er heller ikke redde for rådgivning fra andre produsenter. Direktør for Château Margaux i Bordeaux, Paul Pontallier, besøker Marques de Riscal opptil flere ganger i året og gir råd om produksjonen.

Det nye hotellet er den del av Riscals "Prosjekt 2000", en vekstplan som inkluderer økt vinproduksjon - fra dagens 4,5 millioner flasker, til 5,5 millioner. Hele prosjektet, inkludert produksjonsbygninger og hotell, er kostnadsberegnet til 65 millioner Euro.
- Dette vil bli verdens dyreste hotell, arealmessig sett, påstår Javier Ybáñez, Riscals eksportsjef.

Det er Starwood-gruppen som skal drifte hotellet. De har i dag hånd om hotellkjedene Sheraton og W samt andre luksushoteller.

Ybáñez regner med en massiv vekst i antall besøkende de neste årene.
- I dag har vi omlag 6000 gjester i året. Dersom store cruiseselskaper legger turen innom Rioja, er det ikke unaturlig å anslå at antall besøkende kan bli så høyt som 100.000, mener han.

Hotellets tak skal påbegynnes neste måned, men allerede nå er Ybáñez i gang med å finne kjøkkensjef.
- Selvsagt er det fristende å hyre en kjent kokk, som eksempelvis Ferran Adria på El Bulli i Barcelona. Men; vi ønsker jo aller helst en person fra området - en som kjenner og forstår den lokale mattradisjonen, avslutter Ybáñez.

Kilde: Decanter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her