Satser millioner på kultursenter

«Norges største privatfinansierte kultursatsing» åpner på Jessheim.

Noen få kilometer fra Norges hovedflyplass, midt i Jessheim, åpner syvende generasjon på gården Døhlen fredag 11. november kultursenteret Sundbytunet.

Med utgangspunkt i lokale tradisjoner ønsker gründer og eier Kjersti Romsaas Sundby å forene mat- og drikkekultur, håndverk og opplevelser på senterets egen amfiscene.

Sundby omtaler i en pressemelding senteret som Norges største privatfinansierte kultursatsing, og oppgir at det er satset «flere titalls millioner» på senteret.

Restauranten Smaken av Sundbytunet har plass til 70 gjester, og i kjøkkenet skal det lages tradisjonell gårdsmat med moderne innslag, basert på kortreiste råvarer.

Under restauranten brygger senteret også sitt eget øl i ligger Bryggerikjelleren, opplyser Sundby, som har kjøkkensjef Geir S. Kilen, brygger Frank Werme og bakerne Erlend Løken Volden og Per Ivar Høgden med på laget.

Forsiden akkurat nå

Til toppen