Satser stort

Kokkenes Mesterlaug Sør-Helgeland skal arrangere et kulinarisk punktum for årets kystfestival i Brønnøysund.

Dette skjer i samarbeid med Norsk Kystfestival.
 
Det dekkes opp til 300 gjester i samfunnshuset lørdag 6. juni.
 
Maritim buffet
Med rundt 100 forskjellige matretter fra en stor maritim buffet lover Mesterlauget en kveld utenom det vanlige.
 
Det blir blant annet et rikt utvalg av kalde og varme retter fra havet, eget dessertbord, variert tilbehør, flere brødvarianter og passende drikkevarer.
 
Minnerikt
Med dette vil regionens egen avdeling av kokkenes mesterlaug og laugsvenner gi de oppmøtte gjestene en minnerik sjømatopplevelse.
 
Når maten står på bordet og gjestene har satt seg ved oppdekket bord har det vært rundt 20 kokker, et 30 talls laugsvenner og over 20 kokke- og servitørelever i sving.
 
For tredje gang
Det er tredje året på rad at Norsk Kystfestival arrangeres på Sør-Helgeland. Hvert år har kokkelauget vært med i sjømatens tegn. Første året med var det utdeling av over 400 smaksporsjoner av de lokale tapas-variantene "Godbiter av Helgeland".
 
I fjor var det teltrestaurant, og i år er det festaften.
 
Målet er at dette kan bli et årlig arrangement for å markere den kulinariske delen av kystkulturen under kystfestivalen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen