SBG kjøper finsk markedsleder

Det ledende selskapet innen import av vin og brennevin i Finland - Oy Wennerco blir en del av den sterke norsksvenske importgrupperingen innen vin, brennevin og øl - Scandinavian Beverage Group SBG). Wennerco gir SBG en meget sterk posisjon i det finske m
Redaksjonen
15 April 2002 - 02:00

Med oppkjøpet av Wennerco når SBG sin målsetting om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet for import av merkevarer innen vin, brennevin og øl, og er nå den privateide gruppering av selskaper som samlet sett har sterkest posisjon i Finland, Sverige og Norge.
 
- Finland er et spennende marked med stort potensial hvor vi frem til i dag ikke har vært representert. Videre er det strategisk meget viktig for oss å få en sterk posisjon med ledende importselskaper i hele Norden. Med Wennerco er vi nå på plass med en god posisjon i hele Norden som for oss er vesentlig både industrielt og finansielt, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen og fortsetter.
 
- Wennerco er et selskap med en særdeles solid posisjon på grunn av riktig fokus over tid, produktportefølje, kompetanse og ressurser. Og kan vise til særdeles gode resultater og vekst over et langt tidsrom. Det har en betydelig markedsandel og har som oss i Norge vært det som har ledet an utviklingen i Finland. Med oppkjøpet av Wennerco har vi en unik nordisk posisjon som er grunnlegende for vår videre vekststrategi, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen
 
Administrerende direktør og grunnleggeren av Wennerco, Lars Lindblom ser på avtalen som strategisk viktig for selskapets fremtid. - Vi har blitt helt trygge på at SBG er den absolutt riktige partner for oss, og den beste veien videre for Wennerco. Vi ser frem til et spennende samarbeide innenfor SBG hvor vi i tillegg til å videreutvikle Wennerco skal bygge synergier på tvers av landegrensene i hele Norden slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Finland, sier han.
 
Inkludert Wennerco vil SBG ha en samlet omsetning eks. alkoholavgifter på 2.5 MRD NOK i 2002 av veksten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her