Ukens vin
Sjeldent god billigvin fra basishylla

Sjeldent god billigvin fra basishylla

130 kroner koster den og byr på yppig frukt og godt krydderpreg.
Aase E. Jacobsen
31 Oktober 2017 - 14:45

Ogier Artesis 2016 er en côte du rhône fra den sørlige delen av dalen, rett utenfor Châteauneuf-du-Papes grenser. Derfor er også grenache hoveddrue, med tillegg av syrah og mourvèdre som bidrar med en mørkere fruktkarakter. En seriøs vin i dette prissjiktet som byr på veldig mye vin for pengene. Den er sågar modnet ett år i store velbrukte fat hvilket har bidratt til at den er drikkeklar allerede. Mens den kan fint lagres noen år - også takket være 2016-årgangens gode konsentrasjon, er nok primært laget for å nytes mens den er ung.

Den er absolutt potent med sine 14,5 prosent, men i møtet med en god saus dempes alkoholvarmen.

Produsenten er Maison Ogier som holder til i Châteauneuf-du-Pape hvor de har 25 egne hektar samtidig som de kjøper inn druer fra andre vinbønder i området.

Se alle vinene fra Ogier her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smak vin fra Portugals hotteste kjølige vinområde
+
Ukens vin

Smak vin fra Portugals hotteste kjølige vinområde

Portalegre ligger ikke mer avsides enn at Portugals fremste produsenter slåss om å få en bit av kjølig-klima-kaka. Likevel er prisene veldig gunstige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det som en gang var for kaldt og vått, er nå perfekt
+

Det som en gang var for kaldt og vått, er nå perfekt

Serra de São Mamede innen Portalegre DOP i den nordøstlige delen av Alentejo, er Portugals kjøligste vinregion. Dens 620 hektar har stor tiltrekningskraft på vinmakere fra hele landet i kjølvannet av stadig varmere klima.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag tar du middagen i klypa
Dagens rett

I dag tar du middagen i klypa

Denne tyrkiske klassikeren har selvsagt krydder som løfter den gode makrellsmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smak vin fra Portugals hotteste kjølige vinområde
+
Ukens vin

Smak vin fra Portugals hotteste kjølige vinområde

Portalegre ligger ikke mer avsides enn at Portugals fremste produsenter slåss om å få en bit av kjølig-klima-kaka. Likevel er prisene veldig gunstige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det som en gang var for kaldt og vått, er nå perfekt
+

Det som en gang var for kaldt og vått, er nå perfekt

Serra de São Mamede innen Portalegre DOP i den nordøstlige delen av Alentejo, er Portugals kjøligste vinregion. Dens 620 hektar har stor tiltrekningskraft på vinmakere fra hele landet i kjølvannet av stadig varmere klima.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag tar du middagen i klypa
Dagens rett

I dag tar du middagen i klypa

Denne tyrkiske klassikeren har selvsagt krydder som løfter den gode makrellsmaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her