Ekstra god rødvin til påske

Ekstra god rødvin til påske

Denne rødvinen finnes i absolutt alle polutsalg og vil gjøre stor suksess til påskens lamme- og viltretter.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2012 (99143) er en parfymert og elegant vin med fine røde og mørke toner, bløt og innsmigrende med god frukt. Et veldig godt valg til retter med vilt eller lam, både i «klassisk norsk» smaksretning (brunost og rømme) og med mer kontinental touch.    

De berømte rullesteinene

Den er i motsetning til de fleste viner fra Châteauneuf-du-Pape laget av druer fra økologisk dyrkete druer, men i likhet med brorparten av vinene herfra er den en blanding av druer fra flere parseller. Området har en relativt stor variasjon av jordsmonn, selv om rullesteinene i det øvre jordlaget er dets varemerke.

Les mer om Châteauneuf-du-Pape

Ogier Clos de l'Oratorie des Papes Rouge 2010 (51580) derimot er en enkeltvinmarksvin fra historiske Clos de l'Oratoire. Dette er en innhegnet vinmark på hele 20 hektar med kalkstein, sand og rødleire under de typiske rullesteinene som magasinerer solvarmen til langt utover kvelden.

Ekstra god friskhet

Resultatet er en vin med en langt større kompleksitet og ikke minst lagringspotensial – for bare noen tiere ekstra. En slik vin nyter godt av et år som 2010 som er friskere i frukten enn den noe rikere 2009. Den bærer takket være denne friskhetheten sine 14,5 prosent veldig godt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clos de L'Oratoire des Papes 2017

Produsent:
Ogier Caves des Papes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape
Pris:
454,90 kr
Varenummer:
5158001
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2017

Produsent:
Ogier Caves des Papes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Châteauneuf-du-Pape
Pris:
319,90 kr
Varenummer:
9914301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen