Sjømat kupper cupfesten

Gratis sjømat til tusenvis på Karl Johan. Det kan bli en realitet under cupfinalen.
Redaksjonen
02 Oktober 2009 - 18:00

Det er Matfestivalen i Ålesund som har tatt initiativet til å dekke et gigantisk "havets festbord" lørdag 7. november, dagen før "slaget om Møre og Romsdal" skal stå på Ullevål stadion. Det skriver Sunnmørsposten.

- Ideen ble født så sent som mandag denne uka, og vi er allerede godt i gang med planleggingen, sier styreleder i Matfestivalen, Arve Tonning.

Ideen er å sette opp et gigantisk telt ved Spikersuppa lørdag formiddag.
- Formålet er å få profilert Møre og Romsdal og ideen springer ut av tanken på å finne et fellesprosjekt som både Molde og Ålesund kan ha sammen for å få vist fram fylket. Hva er da mer naturlig enn å servere sjømat, sier Tonning.

Det er ikke for å mate sultne supportere fra AaFK og MFK, men først og fremst for at folk fra Oslo skal bli nærmere kjent med hva vi har å by på, sier Tonning til Sunnmørsposten.

Sterk alliert
Han har allerede alliert seg med restaurantkongen Bjørn Tore Furset fra Stranda, som eier og driver en rekke restauranter i Oslo, deriblant Ekebergrestauranten og tre fiskerestauranter.
- Han har sagt seg villig til å ta seg av det praktiske, som søknader til Oslo kommune og Mattilsynet. I tillegg stiller han med kokker, sier Tonning.

Men sjømaten skal selvsagt komme fra Møre og Romsdal. Men å fø tusenvis av mennesker koster selvsagt penger, og det har ikke Matfestivalen mye av.

Banken er med
De er avhengige av sponsorer, og har allerede vært i kontakt med en rekke forskjellige som har sagt seg villige. Blant annet så administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre dette som et glimrende fellesprosjekt, siden hans bank støtter begge lag. Tonning forventer også støtte fra Møre og Romsdal fylke, kommunene og aktører innen fiskeribransjen.

- Bacalao, fiskesuppe, fiskekaker og mye mer.- Vi satser på et fellesmøte i neste uke. Nå er det lite som kan stoppe oss, og vi ser fram til å servere det beste havet kan by på til Oslos befolkning, sier Tonning.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her