Dagens rett

Slik blir du din egen kinakokk

Å lage kinainspirert mat er lett som bare det. Denne wokoppskriften er intet unntak. Dagens middag kommer til å gå unna.

Med denne oppskriften lager du superraskt et mettende og utrolig smakfullt måltid som hele familien vil digge. Ingrediensene finner du i alle butikker.

Dette leskende ølet passer perfekt til

Woking er en metode som er såre enkel. Det eneste du skal huske på er høy varme og at du må jobbe raskt. Derfor lønner det seg å finne fram og forberede alle ingrediensene før du setter wokpannen på varmen.

Flere lekre wokretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kinesiskinspirert kylling i wok

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

6 kyllingfileter i strimler
2 båter finhakket hvitløk
2 ts finhakket frisk ingefær
1 rød, finhakket chili
2 poser woksaus
1 squash
1 rød paprika
1 boks minimais
½ brokkoli
2 pakker nudler
2 ss olje til steking
1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med woksaus. Mariner i ca. ½ time mens du klargjør de andre ingrediensene til woken. 

Skjær rød løk i ringer, squash i skiver, paprika og brokkoli i biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Ta kjøttet ut av marinaden og fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og fres grønnsakene.
 
Bland de stekte kyllingstrimlene og nudler forsiktig i til slutt.
 
Tilsett marinaden og smak til med pepper og eventuelt salt.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen