Slow Food lanserer Slow Fish

Slow Food satser videre på å redde verdens matmangfold, ikke bare på land men også i havet. I juni arrangeres en konferanse i Genova i Italia hvor målsetningen er å øke fokuset på overbeskatningen av verdens sjømatressurser.

Slow Fish vil også stimulere til etableringen av såkalte presidia som betyr unike lokale arter som står i fare for å bli utryddet, enten på grunn av overbeskatning eller på grunn av endringer i økobalansen.

Det er også etablert en ny nettside for organisasjonens totale matredningsprogram, Slow Food Foundation for Biodiversity, www.slowfoodfoundation.com . Her finnes samtlige arter, både land- og havbaserte, som allerede er registrert. Kanskje på tide at vi også her til lands begynner å tenke på at kommende generasjoner skal få nyte godt av våre lokale matressurser før de blir borte. Forutsetningen er at Sponheimen klarer å samarbeide med Ludvigsen. Det kan jo bli litt av en utfordring.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen