Kake
Små søte marsipanbløtkaker

Små søte marsipanbløtkaker

Bløtkaker behøver ikke være store. Disse porsjonskakene er faktisk enda mer fristende. Og oppskriften er enklere enn du tror.
18 April 2013 - 07:10

Små porsjonskaker blir mer og mer populære. Inni disse søte fristelsene skjuler det seg en vaniljemuffin som er blitt satt opp ned, delt i tre og fylt med mousse, krem og bringebær.

Perfekt til fest

Slike minibløtkaker passer veldig godt til en spesiell anledning som bursdag, festmiddag, konfirmasjon eller bryllup. De kan pyntes i en farge som passer perfekt til nettopp denne anledningen.

TIPS: For å unngå bølger på marsipanen når man trekker en kake, kan en god regel være å kjevle leiven/emnet dobbelt så stor som kaken som skal dekkes. Da vil marsipanen legge seg fint over og du unngår at marsipanen folder seg. Se flere kokketips

Mini marsipanbløtkake

Mini marsipanbløtkake

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Skrap ned all røren og miks videre. Sørg for at alt er godt blandet.

Rør fløten inn på slutten.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle eller med 50 g røre.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Sukkerlake:
Kok sukker og vann opp til sukkeret har blitt løst opp og pensle sukkerlake over hvert lag av muffins slik du dynker en vanlig kake.

Bringebærmousse:
Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem.

Sett sammen kakene slik:
Skjær av toppen til muffinsen og ta av papiret.

Snu muffinsen opp ned og del den på langs i 3 like tykke deler. Akkurat slik du deler en kake.

Pensle alle delene med sukkerlake.

Legg bringebærmousse på den nederste delen. Legg på den midterste muffinsbunnen og ha rørte bær på øverste «kakelaget».

Legg til slutt på toppen av muffinsen og dekk hele med pisket kremfløte.

Kjevle ut marsipan og dekk minikaken med et tynt lag.

Sett et bånd rundt kanten og dryss litt melis på toppen.

Fest rose og blad på med litt glasur.

TIPS: For å unngå bølger på marsipanen når man trekker en kake, kan en god regel være å kjevle leiven/emnet dobbelt så stor som kaken som skal dekkes. Da vil marsipanen legge seg fint over og du unngår at marsipanen folder seg.

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
+
Tester
56 viner i alu-boks vurdert

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler

Utvalget av vin i alu-bokser øker stadig. Og kvaliteten med det, selv om det fortsatt er store forskjeller på de beste og de svakeste.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her