Matkurs og vinkurs

Vinmesse 14. oktober i Oslo

Enestående smaking av viner fra Australias beste produsenter
Foto: (BenGoode)

Enestående smaking av viner fra Australias beste produsenter

Smak deg igjennom over 250 viner, og opplev hva som gjør australsk vin så utrolig spennende på årets Australia-messe.
14 Juni 2019 - 13:12

Australia er et av de mest unike vinlandene i verden - det finnes ganske enkelt ingenting som det. Fra kjølige og billedskjønne Margaret River i vest til fuktige og tropiske Hunter Valley i øst vokser det over 100 druesorter i 65 unike vinregioner, med store variasjoner når det kommer til klima, jordsmonn og druetyper. 

Nå får du muligheten å bli kjent med, og smake deg gjennom, et stort antall av Australias vinregioner gjennom flere hundre viner fra dette spennende vinlandet.

Foto: BenGoode

Australske vinmakere er nysgjerrige av natur, enten det kommer til å perfeksjonere gamle konsepter eller leke med nye ideer for å skape noe ekstraordinært. Ingen teknikk går uprøvd og ingen konvensjon går ubestridt, faktisk kan du si at de har en stolt tradisjon for å starte nye tradisjoner.

På plass på Det Norske Teatret den 14. oktober vil det være mer enn 250 viner fra 40 vingårder fra over hele Australia. Utforsk regionale helter fra ikoniske produsenter som Penfolds, Wakefield Estate og Vasse Felix. Oppdag alternative druesorter, nye vinstiler og prøv nye årganger som ikke har vært fremvist i Norge tidligere.

Dette er din sjanse til å møte folkene bak vinene, høre historiene deres og prøve et variert utvalg av viner. 

Her du se smakshefte som også inneholder alle deltakende produsenter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her