Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 30. august i Oslo

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker
Foto: (2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net)

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Nylig avdøde, men helt fram til siste stund, frittalende Jim Clendenen laget ikoniske viner som lever videre. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
25 Juni 2021 - 08:30
Den ikoniske vinmakeren, nå avdøde, Jim Clendenen,
mannnen bak Au Bon Climat.

Jim Clendenen ble født i Akron, Ohio til det han selv beskriver som gastronomisk fattige foreldre under den kulinariske mørkealderen på det amerikanske 1950-tallet. Han studerte oprinnelig juss ved University of California, men en reise til Franrike under studietiden i 1974 fikk han til å oppdage at det fantes et liv utenfor taco og juss.  

Etter et måneds opphold i både Bourgogne og Champagne, ble han overbevist om å satse på en karriere innenfor vin i stedet for å fortsette jusstudiet.

Karrieren startet i 1978, da Jim var assisterende vinprodusent ved Zaca Mesa Winery i tre årganger, en verdsatt treningsopplevelse, før han i 1981 gikk videre til å lede hele tre innhøstinger i løpet av et år i Australia og Frankrike.  Året etter bestemte Clendenen sammen med Adam Tolmach å starte sitt eget vineri med druetyper fra Burgund på en gammel melkegård i Los Alamos. Vingården fikk navnet Au Bon Climat som betyr en «godt eksponert vinmark».  Adam forlot skipet i 1990 for å fortsette for egen innsats og etterlot Jim solo ved roret. Dessverre gikk Jim bort 16. mai, 68 år gammel. Familien og de mange ansatte forsikrer at Au Bon Climat vil fortsette i samme ånd som Jim forlot det.

  

Au Bon Climat høster druer fra flere av de beste vinmarkene i Santa Barbra. Disse inkluderer Clendenens egen Le Bon Climat, så vel som  legendariske Bien Nacido Vineyard, Sanford & Benedict Vineyard i Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard og San Luis Obispo County's Talley Vineyard.

Au Bon Climat er en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant "burgundsk" vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager de i tillegg små partier av distinkte viner laget av andre druer, deriblant deres kritikerroste nebbiolo.

Les hva Apèritif mener om vinene til Au Bon Climat her

Det blir med mye å glede seg over i glasset  denne kvelden! 


Vinliste_30.08.2021.jpg [49.89 KB]
                                   Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her