Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
Redaksjonen
15 Februar 2000 - 15:22

Du får også med det et grillhefte han har utarbeidet. Og kveldens femretters meny er selvsagt en hyllest til våren og sommeren. Utover mye deilig mat får du altså smake ni viner som har en verdi på mer enn 1200 kroner.
 
Mandag 8. mai kl. 18.30
kr 780
 
Vinsmaking:
Santagostino bianco 1998 Firriato Sicilia
(Kr 89, 32298, bestilling)
Sancerre Les Caillottes 1998 J. M. Roger Loire Frankrike
(Kr 149,90, 32473, bestilling)
Valpolicella 1996 Serego Alighieri Veneto Italia
(Kr 107,60, 3360, basis)
Jacobsdal Pinotage 1995 Stellenbosch Sør-Afrika
(Kr 121, 2737, basis)
Beaujolais Villages 1998 Trenel Burgund Frankrike
(Kr 95, 32104, bestilling)
 
Vinene til menyen, som ikke er bestemt ennå:
Riesling Fronholz 1996 A. Ostertag Alsace Frankrike
(Kr 195,90, 30734, bestilling)
Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 1997 Brocard Burgund Frankrike
(Kr 179,90, 30265, basis)
Barbera Piemonte 1996 Ratti Piemonte Italia
(Kr 139,90, 30320, bestilling)
Recioto di Soave Le Colombare 1996 Piueropan Veneto Italia
(Kr 161,30 for 50 cl, 31664, bestilling)
 
 

Seminaret avholdes:
Mandag 8. mai kl. 18.30
Restaurant Klosteret
Fredensborgv. 13
0177 Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her