Sommerrestauranten på Ingierstrand åpner igjen

Den tradisjonsrike restauranten utenfor Oslo skal pusses opp for 50 millioner kroner. Fursetgruppen skal kokkelere på kjøkkenet.

Restaureringsarbeidet pågår i restaurantbygningen på Ingierstrand like sør for Oslo. Når arbeidet er ferdig, skal huset framstå i de samme fargene og materialene som den var i 1934. Da har kommunen investert 50 millioner i anlegget, heter det i en pressemelding.

Anlegget ble fredet i august i fjor.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten har inngått avtale med Fursetgruppen for drift av sommerrestauranten. I de siste årene har restauranten vært forbeholdt lukkede selskaper, men den skal nå åpnes for publikum i sommermånedene. Målet er å skape et helhetlig anlegg med høy arkitektonisk og kulturhistorisk verdi.

LES OGSÅ: Fikser opp Ingierstrand

Kjøkkenet blir også fullstendig modernisert før Fursetgruppen inntar det. Gruppen driver i dag åtte restauranter i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og Restaurant Operaen.

– Vi ser frem til å utvikle et spennende restaurantkonsept sammen med kommunen, sier Gjøran Sæther, adm.dir. i Fursetgruppen.

– Drømmen er å gjenskape Ingierstrand bad til en populær sommerrestaurant, og gleder oss til å ønske gjestene velkommen til en restaurant som kommer til å fremstå som da den var ny i 1934.

LES OGSÅ: Skal servere på Ullevaal

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen