Drikke
Spansk taxfreekupp

Spansk taxfreekupp

Disse vinene er svært gunstig priset på flyplassen. Absolutt noe å ta med hjem til jul.
Aase E. Jacobsen
19 Desember 2013 - 15:55

Pétalos 2011 (59246)til kroner 109 koster akkurat halvparten sammenlignet med polprisen. En kraftpakke av en vin som stråler med sin massive fruktighet. Alkoholen er høy, men sammen med rike kjøttretter kommer den absolutt til sin rett.

Gamle planter og biodynami

Druematerialet henter supervinmakeren Alvaro Palacios fra noen helt spesielle vinmarker i Bierzo. Parsellene med mer enn 60 år gamle vinstokker i områdets bratte skråninger dyrkes biodynamisk. Det kjennes da også på smaken.

Les mer om Bierzo

Like billig er Camins del Priorat 2011, som er Alvaros forsmak på Priorat. En parfymert vin med kjøttfull frukt, bra mineralpreg, saftig og krydret med fint røykpreg.

Vin for kjelleren

Alvaro er mest kjent for sine toppviner fra Priorat, som L’Ermita og «lillesøsteren» Finca Dofi som også er å få kjøpt for 449 kroner taxfree.

Les mer om Alvaro i Priorat

Sist jeg smakte den for lengst utsolgte Finca Dofi 2000 (47129), for åtte år siden, kostet den altså 100 kroner mer på polet. Så den er absolutt verd å plukke med seg om du er i det spandable hjørnet. Men dette er vin som må legges i kjelleren.

Også nest laveste nivå fra Priorat, Les Terrasses 2010 (59248), er et veldig godt kjøp. Du sparer 103 kroner på flyplassen.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her